Deze eeuwenoude Chinese gevechtskunst helpt mee om je brein te veranderen!

Tai Chi of beter Tai Chi Chuan werd uitgevonden op het einde van de 13e eeuw door een rondreizende monnik genaamd Zhang Sanfeng.

Wat iedereen opmerkte was dat deze monnik uitzonderlijke krachten had zodat leeftijd op hem geen vat had. Het nieuws van deze nieuwe gevechtsport die letterlijk “het ultieme” betekende, bereikte zelfs het keizerlijk paleis.

De kracht van Tai Chi wordt gewonnen uit de energie die vanuit de aarde komt om zo door het lichaam te stromen. De bekken leiden deze energetische kracht in een spiraalvormige beweging en via de handen wordt deze kracht weer losgelaten. Tai Chi werkt vanuit de innerlijke kracht of de Yin die net het tegenovergestelde betekent van harde en brute kracht.

Tai Chi verbindt lichaam en geest

Zelfreflectie zodat het lichaam en de geest rust krijgen is het uitgangspunt. In onze moderne tijd wordt het lichaam en de geest steeds op proef gesteld door het steeds sneller gaan van de wereld. Tai Chi Chuan werkt eigenlijk als een soort van tegengif voor de kwalen van onze maatschappij en brengt een gevoel van welzijn, een betere bloedcirculatie en positieve gevoelens. Zo is het reeds wetenschappelijk bewezen dat Tai Chi bloeddrukverlagend werkt vermits het een effect heeft op het stresshormoon cortisol.

Bij het dagelijks beoefenen van Tai Chi worden de spieren versterkt en door de steeds trage bewegingen wordt de bloedsomloop gestimuleerd.

Tai Chi als meditatie in beweging

Door de diepe en gecontroleerde ademhaling bij het beoefenen van Tai Chi zorg je zelf voor een vertragende hartslag en bloedsomloop waardoor je tot rust komt. Het regelmatig beoefenen van Tai Chi zorgt ervoor dat je makkelijker kan ademen en het vergroot je longinhoud terwijl de kracht van het middenrif toeneemt.

Door de rotatie van het bekken en aandacht voor de gewrichten helpt Tai Chi ook regen pijn en gewrichtsproblemen en heeft dit een positief effect op ziekten zoals artritis en Alsheimer.

De interne censoren in ons lichaam worden door de trage bewegingen geactiveerd waardoor informatie gestuurd wordt naar de motorische hersenschors waardoor de volgende bewegingen reeds wordt voorbereid.

Versterk je geheugen met Tai Chi

Volgens een wetenschappelijk onderzoek in China blijkt dat bij het beoefenen van Tai Chi de grijze stof in de hersenen toeneemt. Dit zorgt ervoor dat je opnieuw beter kan onthouden, dat je weer oude herinneringen kan ophalen en weer creatief wordt.

Het grote voordeel van het beoefenen van Tai Chi is dat het angst verlagend werkt, mentale stoornissen verlicht en dat men zich als persoon in het algemeen beter en zelfzeker maakt.

Wil je Tai Chi eens uitproberen tijdens één van de cursussen van Taichirelaxation, dan kan je hier je gewenste streek uitkiezen.

Doe mee met onze Tai Chi lessen


    VIND RUST IN JE LICHAAM!
    Wil je meer informatie?

    Wil je meer informatie?