Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat tai chi een boost geeft aan je T cellen welke een cruciale rol spelen om corona te verslaan

TAI CHI VERBETERT DE CD4+-PRODUCTIE VAN HET LICHAAM …

Het beoefenen van Tai Chi verhoogt het immuunsysteem … ze analyseerden de reacties van CD4+ T-cellen op SARS-CoV-2-antigenen bij mensen die niet waren blootgesteld aan het SARS-CoV-2-virus, evenals bij mensen die hersteld waren van SARS -CoV-2-infectie en mensen die zijn gevaccineerd met het Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin.
Reeds bestaande T-cellen spelen een sleutelrol bij SARS-CoV-2-infectie en vaccinatie

De onderzoekers identificeerden een peptide (S816-830) in het SARS-CoV-2-spike-eiwit dat CD4+ T-cellen in alle groepen – zelfs degenen die niet waren blootgesteld aan SARS-CoV-2 – herkenden. Het S816-830-eiwit werd herkend door CD4+ T-cellen bij 20% van de niet-blootgestelde personen, bij meer dan 50% van de SARS-CoV-2-revalidanten en bij 97% van de proefpersonen die werden behandeld met het Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin.

Effect van Tai Chi-oefening op de immuunfunctie bij vrouwen van middelbare leeftijd en oudere vrouwen

Een woordje uitleg door World Federation of Integrative Health

Beste oprechte collega’s en vrienden,

De World Federation of Integrative Medicine Health is verheugd aan te kondigen dat de vijfde wereldconferentie over geïntegreerde geneeskunde zal worden gehouden in Silicon Valley, VS van 17 tot 19 december 2021, zowel online als offline. Het thema van deze conferentie is “Medicijnen uit alle lagen van de bevolking naar mondiale gezondheid”, met als doel de sterke punten van de wereldwijde geïntegreerde geneeskunde en medische wetenschap te bundelen om een ​​robuustere en uitgebreidere wereld van medische technologie, kunst, cultuur en wetenschap op te bouwen. We proberen ideeën uit te wisselen, de wereldbevolking te leiden en op weg te gaan naar Chaoyang – de manier om een ​​alomvattende gezondheid van lichaam en geest te bereiken!

Voor welke aandoeningen is Tai Chi een goede medische behandeling?

  1. Beroerte: Patiënten met een beroerte boeken verbetering bij lichaamsoefeningen doordat er een maximale zuurstofopname plaats vindt. Deze patiënten krijgen ook te maken met een verminderde balans en problemen met hun motorische functie waardoor Tai Chi voordelen kan scheppen bij de revalidatie.
  2. Ziekte van Parkinson: Evenwichtsstoornissen zijn permanent aanwezig bij het draaien en achterwaarts stappen waardoor deze patiënten zouden kunnen vallen. Tai Chi verbetert balans, kracht en kinesethisch gevoel waardoor deze sport kan voorgeschreven worden als een sensorimotorisch behendigheidsprogramma voor patiënten.
  3. Traumatische hersenschade: Een veelvoorkomende ziekte bij jonge mannen waarbij Tai Chi als oefentherapie de motorische functie en zelfstandigheid kan verbeteren. Studies wijzen uit dat patiënten met deze aandoening na enkele jaren training zonder hulp terug kunnen lopen en zelfstandig dagelijkse activiteiten zoals autorijden terug kunnen.
  4. Multiple Sclerose: Verbeteringen worden geboekt door het effect van neuromusculaire facilitatie tijdens Tai Chi practices.
  5. Reumapatiënten: Het bewegingsapparaat wordt aangepast door de chronische , inflammatoire en systemische ziekte waar Tai Chi aanzienlijke voordelen voor het bewegingsbereik van de onderste ledematen versterkt.

VIND RUST IN JE LICHAAM!
Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie?